tiistai 4. kesäkuuta 2013

Nyt loppu löhöilylle!

No niin! Nyt on sitte työsoppari taskussa. Osa-aikasta siivoojan hommaa nyt ainaki kesäksi, ja Tampeereella, onneks semmosessa yhessä isossa toimistotalossa, ettei tartte matkustella ympäriinsä. Huomenna kello soittaa jo 04.00, mikä ei tietysti ole kovin hohdokasta. Noh, ehkä se palkitsee, ko pääsee kuitekki sitte jo ennen puolta päivää kotiin!

Aampupäivällä laitoin yhen vanhemman neuletyön mittoihinsa venytykseen ja sumutin. Se on tuommonen villatakki, jossa on pitkät etukappaleet. Eilen venyttelin siitä jo takakappaleen ja hihat (olkasaumat on siis jo ommeltu), ja etukappaleet oli pakko tehä erikseen, ko menivät muuten päällekkäin (eikä mulla riittäny nuppineulatkaan!)

Mörkö tykkää auttaa aina näissä hommissa! Yleensä se repii nuppineuloja irti, pehmittää ihanan villasta kangasta ja joskus jopa repii siitä lankoja lenkille... Tosi kiva kaveri! Reissuun ko lähdin, niin heitin tohon pyyhkeen päälle, mutta se oli heti repimässä sitäki pois. Heitin sitte vielä shaalin siihen päälle, ja ilmeisesti se oli kelvannu, koska kotia tullessa shaalin päällä oli kisun lempipallo.

Tämmönen pitäs tulla tuosta rievusta valmiina. Ei ehkä edellisestä kuvasta käy kovin hyvin ilmi!

Tampereella oli aurinkoinen päivä, vaikka aamulla lupailiki säätiedoissa sadetta. Eipä arska haitannu! Paljoa en kuitenkaan säästä nautiskellu muuten, ko kävellessä paikasta toiseen. Sielä ehtii nyt venyä ihan tarpeeks tuon työn myötä.

Todistusaineistoa.

Kotimatkalla otin ittestäni aavekuvia. Buuuh!

Kotona ootti sitte vhh-pitsa ja tekasin vielä pirtsakan salaatin siihen kylkeen. Tuli mieleen erään henkilön kritiikki tätä minun ruokavaliota kohtaan; hän sano, että eihän se nyt voi olla hyvä, koska päivässä pitäs kuitekki syödä seitsemää eri väriä. Minusta tuo meikäläisen lautasmalli on kyllä melko kivan värinen... Ostin kuitekki tänään sitte sitä monivitamiinia, jota minun on ollu tarkotus hommata jo aikasemmin. Sitä suositellaan ihan vaan kaiken varalta. Syönhän mie kasviksia, juu, mutta vaikea sanoa, onko niissä tarpeeksi kaikkea. Etenki, ko syön nykyään huomattavasti pienempiä määriä ruokaa. Oli muuten pahaa se monivitamiini!

Vasen: Nam! Oikea: Ei niin nam. Talvella olen vetäny tuota D:tä, syönpä neki loppuun vielä.

Tuo pitsapohja on muuten Andreas Eenfeldtin kirjan ohjeella tehty, sellasta Oopsie-"leipää". Pistänpä tähän sen ohjeen...

Oopsie-leipä
(6 - 8 kpl koosta riippuen)

3                munaa
100 g        Philadelphia-juustoa
ripaus suolaa
½ rkl        leivinjauhetta (voi jättää pois)
½ rkl        psylliumjauhetta (voi jättää pois, jätin pois)

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin kovaksi, että voit kääntää kulhon ympäri massan putoamatta. Sekoita keskenään juusto ja keltuaiset hyvin. Lisää suola sekä halutessasi leivinjauhe ja psylliumjauhe. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahtoon, älä sekoita voimakkaasti. Tee massasta 6 - 8 kekoa pellille leivinpaperille. Paista 150 C-asteessa noin 25 minuuttia, kunnes oopsiet ovat kauniin ruskehtavia.

Oopsie käy hyvin leivän korvikkeeksi välipalana; päälle voita ja lempitäytteet. Omasta mielestäni ei tosin maistu eikä tunnu yhtään leivältä, on aika löysän tuntuinen. Mieluiten käytän niitä leivän sijasta lämpimissä voileivissä.

Kääretorttu: Tee taikinasta iso levy pellille, paista kuten edellä. Levittele päälle rasvaista kermavaahtoa sekä marjoja mielesi mukaan, ja kääräise rullalle. Tätä pitäisi minunkin kokeilla.

Pitsan tein näin: Tein kaksinkertaisen taikinan (olisi ehkä riittänyt 1,5 -kertainenkin) ja levitin uunipannuun leivinpaperille. Laitoin pohjan uuniin 200 C-asteeseen noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen lisäsin täytteet ja mausteet (oman mielen mukaan). Laitoin tomaattimurskaa, tonnikalaa, jauheliha-pekoniyhdistelmää paistettuna, herkkusieniä sekä tietysti rasvaista juustoraastetta. Tuo pohja on aika löllö, ja paisuu paksunnäköiseksi. Oikeastaan se on aika ilmava, ja mie taputtelin sitä vähän kasaan ennen täyttämistä. Sitte laitoin takas uuniin vielä noin 15 minuutiksi, kunnes juusto suli.

Tuo ohje englanniksi ja paljon muita hyödyllisiä reseptejä, vinkkejä ja ohjeita LCHF:ään liittyen löytyy Diet Doctor -sivuston aloittelijan oppaasta.

Meän oli tänään tarkotus myös mennä käymään uimassa, mutta ulkouduttuani työmiestäni ootteleen alko kuulua ukkosen jytinää. Mentiin kumminki rannalle katteleen, ja olihan sielä porukkaa vielä. Alko kuitekki kuulostaa niin karulta se jylinä, ja näin jopa etäisen salamanki, joten päätettiin lähteä sittekki takasi. Kreivin aikaan, vai miten se meni, koska kotipihaan päästyämme puhkes oikein kunnon kaatosade! Noh, uintireissu tuoki. Tulipa ainaki kastuttua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti